27 mei 2014

Amber Albarda & 100% Suikervrij

Mijn nieuwe boeken!

Het eerste boek wat ik kocht over clean eating was het boek van Amber Albarda. 
Theorie over gezond en schoon eten, welke producten je als basis moet hebben in je keuken en waarom. Inmiddels heb ik al haar boeken en was ik super blij dat vorige week haar nieuwe boek uit kwam. 

Gezond bakken! Onwijs leuke recepten die niet moeilijk zijn, dat is toch wel fijn.
Het eerste recept is gemaakt. 

Dit moesten kleine scones worden, maar door de aardbeien kreeg ik er geen goede balletjes van. Daardoor is het een plaat scone geworden, die ik na het bakken in pizza punten heb gesneden. Het smaakte er niet minder door.


Wat heb je nodig: 
  • 250gr speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder 
  • Snufje zout
  • 75gr gesmolten kokosolie 
  • 80ml ahornsiroop
  • 100gr aardbeien
  • 50gr frambozen 
  • 50gr blauwe besjes
Hoe maak je het?

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het meel, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg dan 40ml heet water toe en mix tot een glad geheel. Schep de stukjes fruit erdoor. Hoe te maken:
Voeg hierna de kokosolie en het ahornsiroop erbij. Roer goed door elkaar. 
Verdeel het beslag over de oven schaal en bak het op 180graden 30 minuten af in de oven.

Verwarm de oven op 180 graden.

Het andere boek is 100% suikervrij. Veel theorie waarom we zoveel suiker eten, waarom het eigenlijk niet goed voor je is en er staat ook een sugarchallenge in.
Ik heb het boek meer gekocht omdat ik nieuwsgierig was naar de theorie over suikers en waarom het nu eigenlijk slecht voor je is. Effect zodra je minder suiker gaat eten, of zelfs helemaal geen suiker. Meer energie, gewichtsverlies en kans op betere nachtrust.
Veel van bepaalde producten vermeld in dit boek, of manier van eten doe ik eigenlijk al heel lang. Daardoor denk ik dat een sugarchallenge er (nog) niet in zit maar wie weet in de toekomst. In ieder geval staan er genoeg leuke tips en recepten in die ik zeker ga proberen.