31 mei 2014

Healthy snickers

De onderste laag

  • 15 cashewnoten
  • 15 hazelnoten
  • 15 walnoten
  • 3 dadels 
  • 2 theelepels kokosolie

Doe het geheel in de blender of ga met een hakmes in grove stukjes te hakken. Op deze manier kan je ook zien of je misschien nog meer noten of dadels nodig hebt. Wanneer het goed plakt en stevig is doe het dan in de bakvorm. 
Breng de laag zo dik aan als je wilt. Wanneer je voor een kleinere bakvorm kiest, heb je een dikkere laag.
Zet het geheel 20 minuten in de vriezer.

De middelste laag 

  • 3 dadels (ongeveer 60 gram) 
  • 50 ml water 
  • 1 theelepeltje kokosolie
  • 1 theelepel kaneel, vanillekruiden of koekkruiden
  • 1 snufje zout
Blender het geheel tot een gladde massa (een echte karamellaag). Wanneer het te dik is of niet goed mengt voeg nog wat water toe en wanneer het te waterig is voeg nog een beetje dadel toe.
Voeg het geheel over de onderste laag en zet het voor ruim 90 minuten in de vriezer (tot het hard is).

De chocolade laag

  • 30 gram chocolade meer dan 70 % cacao
  • 1,5 volle eetlepels cacaopoeder
  • 1,5 volle lepels kokosolie

Smelt alles au bain marie en voeg het over het geheel heen. 
Zet het weg in de vriezer tot het hard is (ongeveer 20 a 30 minuten).
Bewaar het in tupperware bakjes in de koelkast.