31 mei 2014

Oven Baked Oats met bosvruchten en appel

Wat heb je nodig

  • 185 gram havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje theelepel zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 375 milliliter amandelmelk
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 appel, geschild en in stukjes
  • 150 gram bosvruchten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ovenschaal in met wat kokosolie.
Klop in een grote kom de eieren, amandelmelk, honing en kokosolie goed door elkaar.
Roer dan de havermout,kaneel, zeezout en bakpoeder erdoorheen.
Voeg als laatste de stukjes appel en blauwe bessen toe en meng alles goed door elkaar.
Doe het haver-mengsel in de ingevette ovenschaal.
Bak de havermout in ongeveer 40 -45 minuten goudbruin en gaar..

Ik heb het gisteren avond gemaakt en laten afkoelen op het aanrecht..
Vanmorgen een stukje eruit gesneden en in de magnetron even opgewarmd..
Aluminium folie over de boven kant en dan kun je het in de koelkast vers houden..

Eet Smakelijk!