31 mei 2014

Wortel taart ala Rens Kroes

Een heerlijk recept uit het boek van Rens Kroes Powerfood
Het is een fijn boek en echt een aanrader, de recepten zijn niet al te moeilijk en je kunt er veel inspiratie uit halen.

Vandaag maakte ik de wortel taart.

Wat heb je nodig?

  • Ronde springvorm van 26 cm 
  • Blender
  • Silicone spatel
  • Kom


Voorbereidingstijd: +/- 4 uren

Baktijd: 60 – 70 minuten


Voor de taart:
  • 150 ml kokosolie
  • 6 eieren
  • 150 ml rijstmelk
  • 100 ml ahorn siroop
  • 350 gram speltmeel
  • 400 gram geschraapte wortels
  • 1 tl kaneelzakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanillepoeder, ongezoet
  • 2 tl speculaaskruiden

Voor het glazuur:
  • 350 gram cashewnoten, (geweekt een nacht!)
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels kokosbloesemsiroop
  • 1 tl vanillapoeder, ongezoet

Bereidingswijze taart:
Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de eieren, rijstmelk, kokosolie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. 

Goed roeren! 

Vet vervolgens de bakvorm in met kokosolie, giet het mengsel erin en doe het in de voorverwarmde oven. Bak de taart voor 60-70 minuten gaar. En laat het afkoelen.


Bereidingswijze glazuur:

De de cashewnoten in water  moeten een nacht in de koelkast staan hebben gestaan! 

Doe vervolgens alle ingrediënten van het glazuur in een blender of keukenmachine. 
Mix de massa voor 3 minuten tot een glad romig geheel. Als het niet goed mixt, stop dan de blender af en toe om de zijkanten schoon te schrapen. 
Bestrijk vervolgens de afgekoelde taart met deze healthy frosting!