17 juni 2014

Cake uit het boek van Gezond Bakken van Amber Albarda

Appel Rozijnen Cake

Wat heb je nodig:
  • 100gr Speltmeel
  • 50gr Roggemeel (ik had dit niet en heb 50gr amandelmeel gebruikt) 
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda (natriumbiocarbonaat) 
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zeezout
  • 2 eieren gesplitst
  • 60ml olijfolie 
  • 75ml ahornsiroop
  • 60gr rozijnen
  • 2 appels is blokjes gesneden
Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 170 graden.Zeef alle droge ingrediënten boven een kom en meng het goed zodat er geen klontjes ontstaan. Klop in een kom de eierdooiers los met de olijfolie en ahornsiroop. Mix dit een minuut of 3 tot het een glad beslag is.Schep hier de rozijnen en de appel door heen.Meng dit beslag door de droge ingrediënten.

Mix in een vetvrije kom de eiwitten los totdat er pieken ontstaan, schep vervolgens dit voorzichtig door het andere beslag. 

Vul het bakblik met het beslag en bak de cake af in 45 minuten. 

Eventueel extra topping, fijn gehakte nootjes. Ik heb walnoten erover gedaan! Goed laten afkoelen, mmm smullen!