24 juni 2014

Guilt free chocolaatjes

Van deze chocolaatjes kun je lekker snoepen zonder je schuldig te voelen!


Deze kleine lekkernijen heb ik van een andere foodie die ik volg op instagram en facebook.
From food to health is van Merel en deze dame heeft heerlijke recepten.
Ze geeft je veel inspiratie en maakt van elke maaltijd een feestje!

Zo maak je de pure chocolade hartjes,
Smelt au bain marie apart:
  • 50 gram pure chocolade (meer dan 70 % cacao)
  • 2 volle eetlepels cacaopoeder
  • 2 volle lepels kokosolie
  • 1 theelepel kaneelpoeder
Ingrediënten voor de cashewnotencrème:
Smelt au bain marie apart:

  • 2 volle eetlepels cashewnotenpasta (te koop bij biologische winkels)
  • 1,5 volle eetlepel honing
  • 1 theelepeltje vanillepoeder (te koop bij biologische winkels)
Doe eerst een beetje gesmolten chocolade in de hartjesvorm met een lepel.
Voeg daarna een theelepeltje gesmolten cashewnotencrème toe op de chocolade. Vul daarna de vormpjes af met chocolade. 
Zorg er voor dat de cashewnotencrème in het midden van het hart komt, aangezien dit een smeltgehalte heeft!




Zo maak je de blokjes witte chocolade,
Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel cashewnotenboter
  • 2 theelepels honing
  • theelepeltje vanillepoeder
NOTE: Proef even of je het iets zoeter wilt en voeg dan nog wat extra honing of een ander zoetmiddel (zoals stevia, maple sirop etc.) toe.

Smelt de bovenstaande ingrediënten au bain marie.
Doe het als het gesmolten is vervolgens in de vorm die je wilt.

Als je het in de vormpjes gegoten hebt kan je het decoreren zoals je wilt!
Ik heb gekozen voor fijn gesneden rozijnen en cranberry's en in de andere blokjes zitten goji bessen en amandelschaafsel.

Doe beide vormen met pure en witte chocolade in de vriezer voor ongeveer 20 minuten tot het hard is en bewaar ze ook in de vriezer. 


(Ik heb mijn vormen bij de Action vandaan)