27 juni 2014

RAW energie bars

Zaden, Noten & Cranberry's!


  • 15 gr pompoenpitten
  • 6 dadels
  • 2 eetlepels kokosolie op kamertempratuur
  • 70 gr cranberry's
  • 30 gr pecannoten, grof gehakt
  • 30 gr pistachenoten, grof gehakt

Stap 1,
Vet een bakblik in, bekleed hem daarna (alleen de bodem) met bakpapier.

Stap 2,
Rooster de pompoenpitten kort in de koekenpan en maal de dadels en de kokosolie in een keukenmachine tot een dik kleverig geheel.

Stap 3, 
Voeg de cranberry's toe en laat er ern paar achter en hak deze later grof samen met de noten. Kneed alles in een kom tot een kleverig mengsel.

Stap4, 
Doe het geheel in het bakblik en druk met natte vingers gelijkmatig aan.
Zet vervolgens het bakblik afgedekt voor 2 uur in de koelkast.

Als het goed hard is, snij het dan in repen.
In de koelkast blijven ze een dag of 10 goed!