17 juni 2014

Zoete aardappel frittata

Met spinazie, rucola, paprika, ui en een beetje geraspte kaas!

  • 2 zoete aardappels in schijfjes (beet gaar gekookt)
  • 150 gr spinazie
  • 150 gr rucola
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraîche
  • handje geraspte kaas
Bak in de pan de paprika,ui en zoete aardappel.Voeg de spinazie toe beetje voor beetje zodat er geen vocht achter blijft in de pan. Zet het vuur uit en laat de spinazie slinken.

Klop in een kom de eieren en de crème fraîche. 
Voeg naar wens wat kruiden toe (peper,zout) en de geraspte kaas. 

Vet een ovenschaal in en verdeel hierin de aardappels met groente.Schenk daarna het eiermengsel erover heen.
Zet vervolgens de ovenschaal voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

De frittata is klaar als je met een saté prikker in het midden steekt en er niks aan blijft plakken.

Serveer met wat rauwkost of frisse salade.