23 juli 2014

Normaal bananen brood


Zin een snack, tussendoortje of ontbijt?

Dit snelle bananen brood bestaat uit maar 4 ingrediënten en je kunt er alles aan toevoegen wat je zelf lekker vind.

Wat heb je nodig: 
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
Meer heb je niet nodig! 
Je kunt er eindeloos mee variëren, nootjes, vers fruit, gedroogd fruit en superfood kan er doorheen.
Mijn bananen brood is met blauwe bessen, walnoten en wat havermout on top.

Hoe maak je dit brood?

Verwarm de oven voor op 175 graden en mix de 3 bananen in de blender.
Voor eventueel wat zoetigheid kun je er 1 of 2 dadels door mixen. 


Vet een cakeblik in en zet deze aan de kant totdat je beslag klaar is.

Klop in een kom de 3 eieren los met een klein beetje zout en meng hierna het bananen mengsel mee. Voeg beetje bij beetje het amandelmeel bij het eier/banaan mengsel en roer rustig door totdat er geen klontjes meer zijn.
Voeg als laatste de theelepels bakpoeder toe en roer ook deze goed door totdat er geen klontjes meer inzitten. 

Als je extra ingrediënten wilt toevoegen doe je dit nu! 

Schenk het beslag in het cakeblik (als je op de bovenkant nog iets extra's wilt doe je dit nu) en zet het voor 45 minuten in de over op 180 graden. 



Laat me weten wat jou variatie is, wat je lekker vind erdoor heen en of het gelukt is!
Een reactie plaatsen kan hieronder.