29 juli 2014

Glutenvrije appel kokos muffins

Zin in iets lekkers bij de koffie? Of als tussendoortje een taartje in plaats van een stuk groente of fruit? Dit is een heerlijke snack, glutenvrij en verantwoord om van te snoepen.


Wat heb je nodig voor 6 lekkere muffins,

  • 2 appels
  • kaneelpoeder
  • ahornsiroop
  • sap van een halve citroen
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 4 dadels, ontpit
  • 2 eieren
  • kokosolie
  • bakpoeder
  • amandelmelk

Wat moet je doen,

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed je muffinvorm met papieren vormpjes.

Snij de appel in stukjes en meng ze in een kom met wat kaneel, citroensap en een eetlepel ahornsiroop.
Laat dit even staan en ga veder met het deeg maken.

Mix in een keukenmachine het amandelmeel, de kokosrasp, dadels, eieren, kokosolie, een theelepel kaneel en tot slot een theelepel bakpoeder. Niet de melk toevoegen!
Mix dit tot het een luchtig mooi deeg is geworden.

Schep het deegmengsel bij de blokjes appel en meng hier 2 eetlepels amandelmelk door.

Schep het deeg in de muffinvormpjes (als optie, kun je een plakje appel en een rozijntje boven op het deeg doen als je de muffinvormpjes hebt gevuld) bak de muffins in 20 minuten af in de oven.