16 juli 2014

Griekse dip!

Na een heerlijke vakantie zal ik de aankomende dagen wat lekkere recepten plaatsen uit de Griekse keuken.Ontbijtjes, dips, salades en hoofdgerechten.


Vandaag een echte klassieker, Tzatziki!

Niet moeilijk te maken, lekker met een stukje brood of bij een hoofdgerecht als dip.

Wat heb je nodig:

  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1/2 komkommer geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • Peper & Zout

Schep de Griekse yoghurt in een kom, doe hier de knoflook, komkommer en de eetlepel olijfolie erbij. Roer dit goed door. Proef de Tzatziki en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Strooi over de Tzatziki wat fijn gesneden bieslook en je dip is klaar om te serveren.