6 oktober 2014

Appeltaart mugcake

Er zijn heel veel verschillende soorten mugcakes die je kunt maken.


Je kunt ze met chocolade maken, rood fruit, noten, zaden, appel, banaan, met of zonder sausje en met superfoods.

Ik heb een favoriete combinatie als het om havermout gaat, appel, rozijnen en kaneel vind ik de beste combinatie.
Met havermout pannenkoeken of met gekookte havermout en dan het erdoor heen roeren. Heerlijk!

Dit recept is met Griekse yoghurt,

Je gebruikt het recept voor de basis mugcake (staat ook bij het label ontbijt),
  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 ei
  • 4 eetlepels havermout
Prak de banaan fijn met een vork (zo blijven er stukjes banaan inzitten wat lekker is in de mugcake) wil je een fijner beslag, pureer dan de banaan met een staafmixer en voeg hier na het ei en de havermout toe. Roer dit goed met een vork door. 

Dit is je basis beslag hierna kun je toevoegen wat je zelf lekker vind.
Ik ging voor de favoriet, appeltaart!
  • 1/2  appel in kleine blokjes
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel rozijnen
Meng dit door je basis beslag en doe het in een soepkom, rond hoog schaaltje of een beker.
Dit zet je vervolgens in de magnetron voor 3,5 minuut op 800 watt. 

Ondertussen meng je in een schaal 2 eetlepels Griekse yoghurt met 2 theelepels kaneel.
De overgebleven halve appel, snij je ook in kleine blokjes.

Als je mugcake klaar is, draai je hem om op een bord. 
Schep je de Griekse yoghurt met kaneel erover en maak je het af met wat blokjes appel en rozijnen. Tot slot een klein snufje kaneel en klaar is je appeltaart mugcake.