9 februari 2015

Banana Cake

Hoi, hallo! Daar ben ik weer! 


Het was even stil maar ik ben weer aan het bakken, koken en aan het brainstormen over "slechte" maaltijden omtoveren in healthy verantwoorde maaltijden!


Een goude oude vandaag, een (met vernieuwde basis) banana brood maar dan in de vorm van een cake en met twee verschillende lagen.
Wat heb je nodig?
  • Basis recept:
  • 3,5  middelgrote bananen
  • 100 gram havermout, dit heb ik vermalen in een keukenmachine
  • 80 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1,5 eetlepel amandelmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels agave siroop

  • Voor de twee lagen:
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 3 eetlepels fijn gehakte cranberry's
  • 30 gr pure chocolade in fijne snippers

Hoe maakt je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden.


De basis:

Eerst prak je 3 bananen fijn, je kunt er wat stukjes in laten zitten voor de extra bite in je cake. Hierbij doe je de agave siroop en meng je het even goed door elkaar.
In een andere kom doe je de havermout, bakpoeder en het speltmeel bij elkaar en meng je dit met een vork door elkaar.

Voeg bij het bananen mengsel de kokosolie (je kunt deze even smelten) en voeg hierna het meel + de 2 eieren toe. 

Zo maak je de 2 lagen:
Verdeel het beslag in tweeën, bij 1 beslag voeg je de cranberry's toe en bij het andere beslag de cacao poeder.

Vet een cake blik, taartvorm of een tulband (alles is mogelijk) en leg eventueel op de bodem een stukje bakpapier hierdoor blijft hij niet plakken ;-)


Vul de vorm eerst met het beslag met de  cranberry's en daarna met het beslag waar de cacao poeder door heen zit.

Hierna kun je met de overgebleven halve banaan die je in plakjes kunt snijden de top van de cake versieren samen met de fijne choco snippers.

Bak de cake af in 45-65 minuten op 180 graden (het hangt af van je oven, in die van mij duurde het +/- 65 minuten). 

Steek ter controle als je de cake uit de oven hebt een saté prikker in de cake, als je deze eruit haalt zonder dat er natte cake aan blijft plakken dan is hij goed.

Laat hem minstens 15 minuten afkoelen voor dat je hem uit de vorm haalt.



Eet smakelijk!