22 februari 2015

Birthday Oreo Banana Tulband

Dit weekend mijn pre-birthday gevierd voor mijn familie. Super gezellige middag gehad, met lekkere hapjes en een heerlijke pasta kip met home made pesto door mijn vriendje! 
Het recept zal van de week online komen. 

Maar bij een verjaardag hoort taart/cake/muffins! En wat is nu lekkerder dan een oreo tulband??

Silicone bakvormen vind ik ideaal en heb deze dan ook in verschillende vormen. 
Ik nam voor mijn birthday cake een tulband vorm.

Wat heb je nodig?

  • 1 rol oreo koekjes
  • 3,5  middelgrote bananen
  • 100 gram havermout, dit heb ik vermalen in een keukenmachine
  • 80 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1,5 eetlepel amandelmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 2 eetlepels cacao poeder

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Verkruimelde 3/4 van de oreo's en strooide deze in een ingevette vorm. 


Prak je 3 bananen fijn, je kunt er wat stukjes in laten zitten voor de extra bite in je cake. 

Hierbij doe je de agave siroop en meng het even goed door elkaar.

In een andere kom doe je de havermout, bakpoeder en het speltmeel bij elkaar en meng je dit met een vork door elkaar. 
Doe bij het bananen mengsel de kokosolie (je kunt deze even laten smelten) en voeg hierna het meel + de 2 eieren toe.

Als je dit goed heb doorgeroerd kun je de cacao poeder toevoegen. De laatste oreo's die over blijven kun je verkruimelen en voorzichtig door het beslag scheppen. 

Vul de vorm met het beslag.

Bak de cake af in 45-65 minuten op 180 graden (het hangt af van je oven, in die van mij duurde het +/- 65 minuten). 


Steek ter controle als je de cake uit de oven hebt een saté prikker in de cake, als je deze eruit haalt zonder dat er natte cake aan blijft plakken dan is hij goed.





















Laat hem minstens 15 minuten afkoelen voor dat je hem uit de vorm haalt.


Meng 250 ml griekse yoghurt met een eetlepel cacao poeder en kaneel, doe dit naast je stukje cake ipv slagroom ;-) 


Happy (Pre) Birthday!