23 februari 2015

Black bean brownie cake

Bruine bonen in je cake?
Jazeker, je maakt er een super brownie cake mee.
Het klinkt raar maar het is echt lekker.
Je denkt steeds mm, proef ik de bruine bonen? Maar na de eerste hap denk je alleen maar aan chocolade!

Hij is smeuïg, rijk aan chocolade smaak en lekker crunchy door de (home made) granola er boven op.


Wat heb je nodig?

  • 170 gram aduki bonen
  • 4 eieren
  • 7 geweekte dadels
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels vaniliepoeder
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 35 gram rauwe cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram geraspte wortel

Optioneel, grof gehakte noten en/of gedroogd fruit. Wat jijzelf lekker vind.

Let op! Je moet de droge bruine bonen eerst minimaal een nachtje laten weken in water.
Hierna kun je ze gaan koken. De kooktijd bedraagt één uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Na het afgieten van de bonen, doe je alle ingrediënten in de keukenmachine of blender.
Meng alles goed door tot een glad beslag is. Voeg daarna met een spatel de geraspte wortel toe en meng deze door het beslag.
Vet een ovenschaal of bakblik in met kokosolie en leg er bakpapier in.

Giet het beslag in je vorm en voeg nu je noten of gedroogd fruit toe. Ik heb mijn home made granola erover gedaan (klik voor het recept hier) en zet de brownie cake circa 30 minuten in de oven op 180 graden.



Laat de brownie cake 15 minuten afkoelen als hij klaar is op een rooster. Hierna kun je hem aansnijden. 
Wat lekker is om erbij te eten in plaats van slagroom, is een beetje griekse yoghurt met cacaopoeder en/of kaneel.

Eet smakelijk!