19 februari 2015

Bloginsider van Uit Paulines Keuken en Alber Heijn

Testen, proeven en je mening geven!

Hoe leuk, ik zag bij uit paulines keuken op haar website een berichtje voorbij komen dat je, je kon aanmelden om in haar team van bloginsiders te komen. 
Nieuwsgierig als ik was schreef ik mijzelf in en wachtte ik af.

Een mailtje kwam binnen,

You’re in! Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor mijn insidersclub. Hierbij stuur ik jou de actie die ik samen met Albert Heijn organiseer.

Wat is de actie?
Albert Heijn heeft altijd al een vernieuwend assortiment gehad. In de schappen kunnen consumenten allerlei avontuurlijke producten vinden. Van boerenkoolchips tot Bionade en van Belvoir siroop tot Bio Today. Helaas is niet iedereen daarvan op de hoogte. Met deze actie vestigen we opnieuw de aandacht op het verrassende assortiment”.

Via social media moest ik laten weten dat ik in samenwerking met Uit paulines keuken meedeed aan een Albert Heijn actie. Ik ontving een tof verrassingspakket met allemaal nieuwe producten.

Er zat onder andere boerenkoolchips, quinoa, bionade, kruiden van Jonnie Boer en adukibonen in het pakket. Deze mocht ik testen, proeven en leuke gerechten mee maken.
Veel producten kende ik al en daar kookte ik al vaker mee, maar een aantal waren onbekend.

Revieuws over de producten die ik getest heb:

Boerenkoolchips, veel over gelezen en voorbij zien komen op instagram. Maar nog nooit gekocht of zelf gemaakt. De smaak hiervan is een beetje bitter en zal het zelf niet zo snel kopen.Quinoa, een pak voorgekookt en nog zelf te koken. Ik ben fan van quinoa, het is lekker, gezond en je kan er heerlijke salades mee maken. Dit doe ik dan ook regelmatig en was ik super blij dat dit in het pakket zat. Ik heb zelf een zoete aardappel salade gemaakt met kip, geitenkaas en avocado.
Udon (dikke tarwe mie) & Soba Noodles (is gemaakt van boekweitmeel), twee soorten om te proberen. En wat het fijne van noodles is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Soep, wokken of door een salade. Een wokgerecht met gamba’s en kip met groente is wat het bij ons werd.  


Snack today, van Albert Heijn. 

Dit zijn fruit en groente bakjes die je perfect als tussendoortje kunt nemen. In elk bakje zit ongeveer 100 gram en je kunt ze handig meenemen voor als je onderweg bent of voor je kinderen mee naar school. 

Dit waren de bakjes die in het pakket zaten wortel, komkommer, tomaat, blauwe bessen, ananas, mango, druiven en appel. ’s Morgens door de yoghurt was het ideaal, koelkast open en het gesneden fruit stond al klaar. Ook de groente bakjes waren fijn om als tussendoortje om 4 uur te nemen. 

Jonnie Boer kruiden, deze kreeg ik in de smaken Picadillo (Latijns-Amerikaans) dit kun je prima gebruiken door je gehakt heen of als je mexicaans gaat koken.
Thai red curry (de naam zegt het al een Thaise curry met steranijs en gember) lekker met rijst. En Vadouvan (een lekkere Indische kerrie poeder) mijn favoriet, erg lekker bij de kip.Er zijn nog een paar producten over die ik nog niet gegeten heb. 

Adukibonen, het is een peulvrucht en schijnt een zoete, nootachtige smaak te hebben. Ik denk dat ik het ga gebruiken in een stoofpot of door een salade.

Zeewier tapenade van Bio Today, het is een bron van eiwitten en biologisch. Zelf weet ik nog niet zo goed hoe ik dit product het beste kan gebruiken en waar het lekker bij is. Misschien met een toastje net zoals je gewone tapenade gebruikt. 

Bionade, het is een koolzuurhoudende limonade dat wordt gebrouwen net als bier. Het bevat geen alcohol en wat ook fijn is dat het minder suiker bevat dan andere frisdranken. Lekker op een zwoele voorjaarsmiddag met het zonnetje erbij.

Belvoir, ideaal om frisdrank mee te maken en het is 100% natuurlijk. Je kunt het prima door je water doen maar ik denk dat het een alcoholische versnapering word.  Lekker door mijn glas witte wijn of door de gin-tonic.

Ik zal deze producten ook nog gaan proeven en in een lekker recept verwerken. Zodra dat is gebeurd komt er uiteraard hier een nieuwe blog van.

Hou de website in de gaten!