22 februari 2015

DIY Granola

Gezonde granola 

Altijd makkelijk om in huis te hebben en het kost je maar 15 minuutjes om het te maken. 
Perfect voor een regenachtige dag en wat is nou lekkerder dan zelf gemaakte granola?

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.
Wat heb je nodig?
  • 125 gram havervlokken
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 20 gram amandelen
  • 30 gram cashewnoten
  • 40 gram pecannoten
  • 50 gram cranberry's
  • 20 gram goji bessen
  • 40 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram maple syrup

Je kunt natuurlijk je eigen favoriete noten en zaden gebruiken. Denk eens aan pompoenpitten, walnoten, lijnzaad, zonnebloempitten, gedroogde abrikozen of vijgen.

Leg alle droge onderdelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel alles door elkaar en verspreid over de bakplaat.Strooi de kaneel en cacaopoeder en schenk de maple syrup over het mengsel.
Schep er 4 eetlepels water overheen en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven. Schep na 5 minuten en na 10 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt. Als het nog niet crunchy is, doe het dan nogmaals 15 minuten in de over. Schep na 5 en 10 minuten alles nog een keer extra om.
Wanneer de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven en laat het volledig afkoelen.
Als alles is afgekoeld schep je de granola in een grote weckpot of een andere goed afsluitbare pot. Op deze manier kun je het prima een week bewaren.

Heerlijk door je yoghurt, kwark, bij je fruit of gewoon zo even te snoepen.