31 maart 2015

Broccoli soep



Een lekkere en makkelijke broccoli soep.

Met maar een paar ingrediënten heb je in een handomdraai een gezonde soep gemaakt.
Ik heb altijd bouillon blokjes in de voorraad la liggen en als je wat groente overhebt, vooral zo aan het einde van het weekend, kun je daar een lekkere gezonde soep van maken.





Wat heb je nodig?

500 gram broccoli in stukjes
1 courgette in stukjes
1 gele paprika in stukjes
1 rode ui in ringen
2 knoflook teentjes geperst
1 groente bouillon blokje
kokosolie

Gebruikt een grote (soep)pan waar ruim 2 liter water in kan.

Doe een beetje kokosolie in de pan en fruit hier in de knoflook en de ui aan. Pas op dat je knoflook niet aanbrand dit kan later bitter smaken in je soep.

Voeg hierna de paprika, courgette en broccoli toe. Bak dit even goed mee tot alles een beetje gekleurd is.

Lees goed op de verpakking van je bouillon hoeveel water je erbij moet doen. Ik zelf heb nu gekozen voor een wat waterige soep en gebruikte 1,5 liter water met 1 bouillon blokje.
Voeg eerst het water toe en dan het blokje. Breng het aan de kook en laat de broccoli gaar worden.

Nu kun je de soep pureren. Je kun hem kort pureren zodat je een soep met bite krijgt, of lang en dan word hij mooi glad. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer. Mocht je dit niet hebben kun je het voorzichtig in een blender doen.

Breng de soep weer aan de kook en proef of er nog naar smaak peper en zout toegevoegd moet worden.

Je kunt de soep direct serveren of bewaren voor ’s avonds of de volgende dag.

Lekker voor erbij!

Volkoren wrap met 30+ kaas even onder de gril en in 4-en snijden. Of een lekkere rijstwafel met hummus.