30 maart 2015

Havermout cake met frambozen en blauwe bessen

Dit recept heb ik gezien bij Mind your feed op haar instagram. Bezoek haar website eens want deze staat vol met leuke recepten. Haar recepten gaan over gewoon gezond eten en lekker leven.


Wat heb je nodig voor 6 – 8 stukjes cake:

50 gr havermeel (ik heb havermout gebruikt en deze fijngemalen)
50 gr amandelmeel
50 gr havermout
2 eieren
50 gr kokosolie
75 ml soja melk (ik gebruikte ongezoet)
50 ml agave siroop
50 gr blauwe bessen
50 gr frambozen
1,5 tl bakpoeder
rasp van 1 citroenschil

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakvorm (ik gebruikte een vorm van 15cm bij 15 cm) met bakpapier.  

Doe het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en de havermout in een kom en schep dit goed door.

Smelt 50 gr kokosolie in een pannetje.
 
Voeg de kokosolie, de agave siroop en de melk toe aan het meel en meng tot een beslag.

Boen de citroen even schoon met water, droog hem af en rasp de schil boven het beslag. Doe nu ook de eieren bij het beslag.

Voeg nu ook de frambozen en de blauwe bessen toe en schep het geheel voorzichtig door.

Schenk het deeg in de bakvorm en zet het in de voorverwarmde oven.
In mijn oven bakte ik hem in 45 minuten gaar. 

Test je cake even altijd even met een saté prikker, als de onderkant dan droog eruit komt is je cake goed gebakken.

Wordt de bovenkant te bruin, dek deze dan even af met wat aluminiumfolie.

Deze cake kun je als toetje eten met wat kwark of misschien wel een bolletje ijs, als snack voor tussen de middag maar ook zeker als ontbijt!


Enjoy