20 maart 2015

Havermout vanille appel muffins

Wie wil er nou niet 's morgen ontbijten met muffins? 

Deze lekkere en snelle muffins zijn prima als snack maar ook super als ontbijt. Je kunt er ook mee lunchen of uitdelen als je (net als ik) een hele lading gemaakt hebt.

Het recept is simpel en kost niet zo veel tijd, deze heb ik 's avonds gemaakt en de volgende ochtend heerlijk als ontbijt gegeten met een beetje homemade hangop en frambozen. 

Deze schatjes zijn verantwoord en zijn zo'n 100 kcal per stuk!
Je kunt er dus van snoepen zonder je schuldig te voelen.

Hoe maak je ze?
  • 40 gram rozijnen
  • 40 gram cranberry's
  • (deze heb ik even 10 minuten geweld in water, worden ze sappig van en drogen ze niet uit tijdens het bakken)
  • 140 gram appel in blokjes (ik gebruikte granny smits)
  • Snufje kaneel
  • 3 geprakte bananen
  • 100 gram havermout fijn gemalen
  • 80 meel (spelt, boekweit, volkoren)
  • 30 gram kokos olie
  • 16 gram agave siroop + 1 theelepel (honing kan ook)
  • 16 gram soja melk (mag ook gewone melk of amandelmelk)
  • Een eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • Uit 1 vanille stokje de helft van de vanille
Verwarm je oven voor op 180 graden.

Ik heb eerst de blokjes appel met een theelepel agave siroop en een snufje kaneel wat gebakken zodat de appeltjes wat zachter werden en goed op smaak zijn.

Doe de bananen, de eieren, de melk, de vanille, de kokos olie en de agave siroop in een kom en meng dit goed door. 

Meng in een andere kom de havermout, het bakpoeder en het speltmeel door elkaar.

Voeg nu alles bij elkaar en meng dit goed door tot een mooi beslag. Nu kunnen de appeltjes erbij en de afgegoten rozijnen en cranberry's. 

Vet je vorm goed in en schep het beslag in de vormpjes. Zet je vorm in de oven en bak ze op 180 graden zo'n 50 minuten af. 



Laat de muffins nog even 15 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Je kunt er bijna niet van afblijven als ze klaar zijn, want warm zijn ze ook zo lekker!

Eet smakelijk!