5 maart 2015

Taart als ontbijt? Ja dat kan!

Ik ben gek op bananen brood of cake (ligt er maar net aan in wat voor vorm je het eigenlijk doet) met noten, gedroogd fruit, appel of gewoon zo met helemaal niks erin.

Mijn basis recept bananen brood is een simpel (deze vind je hier).
Gisteren heb ik er een taartje van gebakken, met de apple pie flavor!
En ik kan je vertellen, mmmm super lekker en smeuïg. 

Gebruik het basis recept + 
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen (even 10 minuten geweld in water)
  • snufje kaneel
Snijd 1 appel zonder schil in blokjes en voeg deze toe aan het beslag. Vet ondertussen je vorm in en leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem, dit voorkomt dat het gaat plakken.
Voeg hierna de rozijnen ook toe aan het beslag (hou er een paar over) en giet deze in je vorm.

De andere appel die je over hebt gehouden kun je in plakjes snijden en deze mooi over de bovenkant verdelen. Tot slot strooi de overgebleven rozijnen over het beslag.






Zet de taart in de oven voor ongeveer 50 minuten (ligt er aan wat voor oven je gebruikt) op 180 graden.
Als je een saté prikker erin steekt en er blijft geen beslag plakken dan kun je hem laten afkoelen op een rooster.








Je kunt hem heerlijk eten met een lepel yoghurt, kwark of griekse yoghurt met wat kaneelpoeder erover! Als tussendoortje of gewoon lekker als ontbijt!

Enjoy