20 maart 2015

Zoete aardappel tortilla

Deze zoete aardappel tortilla stond in het boek van chickslovefood.
Een heerlijk en makkelijk recept dus die moest ik zeker even proberen.

Ik ben zelf gek op zoete aardappel en ik koop dan eigenlijk altijd de oranje. Wist je dat er ook paarse, gele en witte zoete aardappelen te koop zijn? Ze variëren wel van smaak maar zijn net zo gezond.


Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig:

  • 500 gram zoete aardappel in kleine blokjes of in schijfjes
  • 80 gram rode uit in ringen
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 50 gram spinazie
  • 20 gram rucola
  • 100 gram feta 
  • 6 eieren
  • peper en zout
Doe de eieren met wat peper en zout in een kom en klop deze los. Brokkel de feta erdoor heen en meng alles nog eens goed door. 

Verhit wat olie in een pan en fruit hier in de knoflook en de uien. Voeg de zoete aardappel toe en bak deze op matig vuur totdat de zoete aardappel een beetje gaar zijn. 

Snij de spinazie en de rucola grof en meng deze met zoete aardappel. Voeg hierna het eiermengsel toe. Verdeel het eiermengsel goed zodat alles een mooi geheel is. 

Bak de tortilla zo'n 10 minuten op matig vuur en gebruik eventueel een deksel zodat de bovenkant ook goed gaard. 
Pas op dat je vuur niet te hoog zet want ander verbrand de onderkant van je tortilla. 

Als de bovenkant goed gaar is kun je de tortilla op een bord schuiven en je diner is ready! Heerlijk met een frisse salade ernaast en je heb een snel en makkelijke maaltijd die ook gezond is.