7 april 2015

Nasi goreng wat geen nasi is?!


Mijn vriend en ik moeten altijd zo erg lachen om Jelmer de Boer oftewel Geen troep. 

Geen idee waar ik het over heb? 
Bezoek zijn website eens (klik hier) of volg hem op instagram (klik hier).
















Sinds kort maakt hij ook leuke filmpjes en ondanks alle grappen heeft hij ook lekkere recepten.

Zo zag ik een post voorbij komen over nasi goreng wat geen echte nasi is. Dat wilde ik graag uitproberen.

Wat heb je nodig voor de nasi?
  • olijfolie
  • 150 gram bloemkool
  • 50 gram doperwten
  • 50 gram prei
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gram kalkoenspek
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel sojasaus

Voor de satésaus
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teen knoflook geraspt

+2 gebakken eieren

Gebruik een grote wokpan en doe hier een beetje olijfolie in en de gesneden stukjes ui en prei.
Voeg daarna de kalkoenspek toe.

Ondertussen kun je de satésaus maken, pak een steelpan en doe hierin de pindakaas, kokosmelk, knoflook, sojasaus en sambal. Blijf goed roeren tot er geen klontjes meer in de saus zitten. Zet het op een laag vuurtje en ga verder met de nasi.

Rasp de bloemkool met een grove rasp en doe dit in de wokpan samen met de kerrie, sambal en sojasaus en roer goed door. Voeg als laatste de doperwten toe en wok deze nog even goed mee.

Laat het geheel nog even 5 minuten op middelmatig vuur staan en roer het nog even een paar keer door.






























Maak de borden mooi op en vergeet je gebakken ei er niet bij te doen.

Eet smakelijk!