EetdagboekVia instagram had ik een oproep geplaatst wie er een eetdagboek wilde bij houden van 3 dagen en deze met mij en mijn volgens wilde delen.
Liselotte reageerde en hieronder is haar eetdagboek te lezen! 

Liselotte Staal | Foodie Adventures
24 jaar
Groningen

Tijdens mijn studie Communicatie ben ik erachter gekomen dat het vakgebied Bedrijfsjournalistiek toch wel helemaal wat voor mij is. Nadat ik stage bij een foodmagazine op Bali (www.letseatmag.com) gelopen heb, kwamen er ook een aantal kilo’s bij. 
Dit was natuurlijk tot mijn grote frustratie en ik besloot hier iets aan te doen! 
Zo ben ik in de afgelopen maanden bijna 10 kilo afgevallen. Dit gaf mij zo’n kick dat ik mijn nieuwe levensstijl wilde delen en ik startte Foodie Adventures. 
Onderwerpen die terugkomen op mijn website zijn gezonde, lichte en simpele recepten, leuke trends op food-gebied en de hotspots van Nederland en de rest van de wereld. 

Ben jij benieuwd? Neem dan snel een kijkje op Foodieadventures.nl


Dag 1

Ik ontbijt met een bakje magere yoghurt met cruesli. Ik vind ontbijten erg moeilijk, dus dit is een hoge uitzondering. Ik ga naar mijn werk en neem daar twee koppen cappuccino tot aan de lunch.

Mijn lunch bestaat een heldere kippensoep en een klein bakje salade met zongedroogde tomaatjes, mais, rucola, komkommer, spekjes en pijnboompitjes. 
Na mijn dieet is mijn maag niet meer zo groot, dus ik hou het makkelijk vol tot het einde van de middag. 
Dan snoep ik een opkikkertje en kan ik zo mijn werkdag afmaken.


Eenmaal thuis plof ik op de bank en geniet ik van mijn soda club frisdrankje. 
Ik eet samen met mijn vriend en heb de rosbief al voorbereid voor deze vrijdagavond. 

Ik heb heerlijke sesam-honingsoja marinade, waarin ik de rosbief een aantal uren heb laten liggen. 
Met wat kort gebakken groenten is dit gerecht helemaal af.
Ik sluit mijn dag af met een raketje (mijn guilty pleasure!).

Dag 2

Het is weekend!! Dat betekent uitslapen! Ik nuttig wat wasa-crackers met La vache qui’ri smeerkaas, avocado en kipfilet. MMM, lekker bezig van de dag! Ik besluit me aan te kleden en naar de markt te gaan, het is tenslotte zaterdag.


Eenmaal op de markt word ik overspoelt met heerlijke producten en geuren. Ik laat me verleiden door heerlijk, zelf gemarineerde, teriyaki-zalm voor vanavond te kopen. 
Ik maak er rosbief rolletjes bij. Heel makkelijk en ziet er ontzettend leuk uit! Als lunch schiet ik nog even mijn lievelingsrestaurant in; Bij van Boven op de Grote Markt. Hoewel praktisch alles op de kaart verrukkelijk is, neig ik altijd naar hetzelfde; de sandwichbol met geitenkaas, parmaham en rucolapesto of de panpita met geitenkaas en spekjes.

Dag 3

Deze zondag slaap ik ook heerlijk uit en brunch ik Delicate crisp crackers met hutekase, avocado en wat sesamzaadjes. Deze crackers zijn echt top als je niet zo’n fan bent van ontbijten.

Tussendoor eet ik een granaatappel en 2 kiwi’s. Ik ben ’s middags baantjes gaan zwemmen en puf hier lekker van uit op de bank met een serietje.Voor ik het weet is het al tijd voor het avondeten. Gister op de markt had ik ook een portie garnalen meegenomen. Daar pluk ik nu de vruchten van! Met wat left-overs creëer ik deze creatie: Garnalensalade à la Lot. Makkelijk, snel en mega lekker! Garnalen, noodles en een salade van komkommer, tuinbonen, uitje en ijsbergsla on the side. (Recept vind je hier)

Na deze maaltijd zak ik eens lekker onderuit en bereid ik me langzaam voor op een nieuwe werkweek!
Nieuwsgierig geworden naar Liselotte?
Facebook: Klik hier
Instagram: Klik hier
Website: Klik hierVind jij het ook leuk om je eetdagboek te delen met mij, stuur dan een mail naar: healthycleanfood@gmail.com